Túró Rudi muffin recept
A klasszikus Túró Rudi helyett túrókrémmel és tejcsokoládéval lett megtöltve ez a finom, kakaós tészta. Ha nem lenne benne túrókrém, még tejallergiások is fogyaszthatnák, mert a tésztájába nem került tejtermék. Nagyon finom, puha, és mutatós muffin. Biztosan a gyerekek kedvence lesz, ha kipróbálja!
A tésztához: 25 dkg fehér liszt (tönköly liszt is jó), 1-1 tk sütőpor és szódabikarbóna, 2 csapott ek főző kakaópor, 2 kisebb tojás, 3 dl szója főzőkrém (növényi tejszín helyettesítő), 1 dl olaj (én kókuszolajt használtam, de lehet bármilyen semleges ízű – nem sütő ét – olaj, 10-15 dkg nádcukor (vagy 10 dkg sima cukor)
A töltelékhez: 25 dkg túró, 1 tojás, 2 csomag vaníliás cukor, ízlés szerint cukor, 1 púpos tk liszt, 12 gerezd tejcsokoládé
A nedves elemeket egy kézi habverő segítségével keverjük ki.
Kókuszolajt kókuszzsír megolvasztásával nyerhetünk. A kókuszzsír a legegészségesebb zsiradék, és ráadásul nagyon finom sütemények készíthetők belőle.
Majd keverjük össze egy fakanállal a száraz, és a nedves elemeket.
A túrót keverjük ki a cukrokkal, a tojással, és a liszttel.
A sütőformát vagy vajazzuk és lisztezzük ki, vagy béleljük ki 12 papír kapszlival.
TIPP: Én papírt tettem bele.
A tészta ¾-ed részét töltsük a papír kapszlik aljába.
A túróból 12 nagyobb diónyi golyót formázunk, és a tésztahalmokra tesszük.
Mindegyik túró közepébe egy-egy csoki gerezdet nyomunk.
TIPP: Nem baj, ha a tészta nem fedi be a túrós tölteléket. Pont az a lényege ennek a muffinnak, hogy csíkos lesz.
180 fokos sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük (tűpróba).
Langyosra hűtve is folyós marad benne a csokoládé, ráadásul tökéletesen lehúzható róla ilyenkor már a papír is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése