Kedves Olvasó! Sok Szeretettel
udvozollek_az_oldalamon_felirat.gif



Az ételeink receptjei olyanok, mint egyetlen érzékszerv. Minden hatásra reagálnak, amit alkotó szellemeink keltenek életre.. Hogy ízletes lesz-e vagy sem,az attól függ, hogy,szívünk - lelkünk - e a fűszereink. (Tünde Scharlotte Takács)



Szia Kedves látogató!

Nem szeretnél végre szemtelenül sokat keresni? Találtam egy weboldalt, ami nagyon úgy néz ki, hogy az év legnagyobb internetes őrületét indítja el, és szerintem ebből nem lenne érdemes kimaradnod!

Már csak azért sem, mert ingyenes!!!

És ha végre szeretnéd gatyába rázni a családi költségvetést, akkor bizony itt az idő, hogy cselekedj...


Itt a weboldal linkje, mert ezt látnod kell:




http://kmdholding.com/huittxq




Tudományosan igazolt Internetes pénzkeresési módszerek titkait most felfedtük és közzétettük!



Várom magán személyek,egyesületek,közösségek,csoportok,gyülekezetek,munkahelyek,iskolák,óvodák egyéb közintézmények és intézmények rendelését is.Egy db-tól korlátlan számú mennyiségi kiszállítással.Ha érdeklődni szeretnél:megla72@gmail.com

Scharlotte online Dívatárú

Scharlotte online Dívatárú
Sok szeretettel várlak a Scharlotte online Dívatárú üzletemben a következő linken:

Link














Áruválasztékunkban FISKARS háztartási eszközök (kések, konyhai eszközök, ollók, manikűr eszközök, lábtörlők), kerti szerszámok (metszőollók, ágvágók, ásók, villák, fűrészek, fejszék, sövényvágók, fűnyíró ollók, ültető szerszámok, teleszkópos eszközök, hólapátok), GERBER szabadidős termékek (túlélő és egyéb kések, tőrök, kombinált szerszámok), valamint SILVA szabadidős eszközök (fejlámpák, lépésszámlálók, tájolók, túrabotok) találhatók.

FiskarsShop Animált










Hőtérkép Időjárás előrejelzés Széltérkép




2011. november 16., szerda

Karácsonyi gesztenyés keksz recept– sablé

Karácsonyi gesztenyés keksz recept– sablé



A sablé egy francia vajas keksz, aminek az egyik sajátossága a hihetetlen roppanóssága. Ez a gesztenyés keksz kifejezetten száraz jellegű, ezért sokáig eltartható, előre is elkészíthető. Ezzel a finom gesztenyés ganache-al viszont különlegesebbé tehető.

Karácsonyi gesztenyés keksz
Hozzávalók kb 30 db kekszhez: 125 g liszt, 80 g vaj, 60 g gesztenyemassza, 35 g nádcukor, 1 tojás sárgája, csipet só, vanília kivonat pár csepp
Hozzávalók a krémhez: 100 g jó minőségű fehér csokoládé, 50 ml tejszín (hab), 50 g gesztenyemassza
+ 20-30 g kristályos nádcukor

A vajat, a tojás sárgáját, és a cukrot habosítsuk krémesre.
Majd morzsoljuk hozzá a gesztenyemasszát, és így krémesítsük tovább.
Vanília kivonattal ízesítsük.
Legvégül hintsük bele a lisztet is, és dolgozzuk össze.
A tésztát egy órát pihentessük a hűtőben.
A sütőt melegítsük elő 160 fokra, légkeveréses fokozaton.
A tésztát osszuk két részre, és mindegyikből formázzunk egy-egy 4 cm vastagságú rudat.
A rudakat forgassuk meg a nádcukorban, ettől még ropogósabb lesz a süteményünk.
A rudakból vágjunk 5 mm vastag korongokat, amiket ha kell, igazítsunk kör alakúra, és tegyük őket szilikon sütőlapra, vagy szilikonos sütőpapírra.
Karácsonyi gesztenyés keksz
15 percet süssük. Ha készen van, hűtsük ki. Hihetetlenül ropogós keksz lesz belőle.
A krémhez melegítsük fel a tejszínt, majd tördeljük bele a fehér csokoládét, és addig kevergessük nagyon alacsony hőfokon, amíg teljesen fel nem olvad benn.
Ekkor egy kézi habverő segítségével keverjük bele a gesztenyemasszát a csokoládéba.
Hűtsük le, majd formázzuk a kekszekre.



















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése