
- 4 tojás
- 6 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 kk őrölt fahéj
- 15 dkg olvasztott margarin
- 4 pohár tej
- 3 pohár liszt
- 2 kk sütőpor
- 1 marék mandula
- 1 marék aszalt vörösáfonya
- 2 ek kakaópor
- 10 kocka csokoládé
Begyújtom a sütőt, kikenem margarinnal a 2 “kistepsit” (15X30 cm), forró vízbe áztatom az áfonyát, felvagdosom a mandulát és a csokit. A tojásokat a cukrokkal és fahéjjal összekeverem, hozzáadom a margarint és a tejet, ezzel is összekeverem, majd bele a lisztet és a sütőport. Nem kell nagyon keverni, gyorsan megvan. Ekkor a massza felét az egyik tepsibe öntöm, rászórom a mandulát és a vörösáfonyát, a tészta másik felébe belekeverem a kakaóport és a csokidarabkákat, és ez mehet a másik tepsibe. Beteszem a forró sütőbe, kb. 10 perc múlva kisebbre veszem a lángot- közepesre, és 30 perc alatt megsül. Rácsra teszem és hagyom hűlni.
0-0-0-0-0-0-0-0-0-0
Nagyon-nagyon gyorsan össze lehet dobni ezt a sütit, és annál gyorsabban megenni
Ezt a receptet lehet muffin-nak is megsütni, de nálunk a kicsiknek még sok 1 muffin egyben, ezért inkább tepsiben sütöm, így akkora kockákra vághatom, amekkorákra csak szeretném.
Amikor aszalt gyümölcsöket áztatok, utána az áztatóvizet nem öntöm ki, hanem leszűröm, és remek, valódi gyümölcsteaként megiszom, vagy valamelyik gyerek








Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése