Hát valójában ez nem is marcipános, csak marcipán ízű masszával bevont süti. Most kaptam ennek az “ál-marcipánnak” a receptjét, hát kipróbáltam
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek tej
- 6 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- 2 kk sütőpor
- 0,5 dl tej
- 5 ek cukor
- 8 dkg margarin
- 4 ek liszt
- 1 kk mandula aroma
Először a “marcipánnszerűséget” készítem el; a tejet és a cukrot összeforralom, beleolvasztom a margarint és a liszttel együtt újra felforralom, közben habverővel keverem. A tűzről leveszem, belekeverem a mandula aromát, amiből van átlátszó és zöld színű is, bármelyik jó, de ha az átlátszót használjuk, akkor utána bármilyenre színezhetjük, vagy kakaóport is tehetünk bele. Én most 3 felé szedtem és 3 színre színeztem. Ekkor még elég lágy, de be a hűtőbe és megkeményedik.
Addig megsütöm a sütit; begyújtom a sütőt, kimargarinozok 2 kis tepsit, a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem, a cukrot és a sárgákat alaposan kikeverem, hozzáadom a tejet, és a lisztet, kakaóport, sütőport, jól összekeverem, utána kézi habverővel beleforgatom a fehérjehabot és a tepsikbe öntöm. Be a sütőbe, 20 perc alatt megsül. Rácson hagyom kihűlni, aztán a tetejére megy a marcipán.
Sütőpapírra teszem a masszát, különböző színeket, ahogy jön, aztán mégegy darab sütőpapírt teszek a tetejére és így nyújtom ki. Lehúzom az egyik réteg papírt, ha nem jön le könnyen, akkor 10-15 percre beteszem a hűtőbe, ekkor már könnyen lejön, ráteszem a süti tetejére, jól rásimogatom és a másik sütőpapírt is lehúzom róla. Utána felkockázom és mindenkinek nagyon ízlik








Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése