
- 3 tojás
- 6 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 kk őrölt fahéj
- 1 kk őrölt gyömbér
- 6 dkg olvasztott vaj
- 1,5 pohár (3 dl) tej
- 1,5 pohár sült tök püré
- 1,5 pohár liszt
- 2 kk sütőpor
Begyújtom a sütőt, nagy lángra teszem, kivajazom a 2 db 15X25-ös “kis” tepsit, villával összetöröm a sült sütőtök húsát. A tojásokat a cukrokkal és a fűszerekkel összekeverem elektromos habverővel, hozzákeverem a vajat és a tejet, majd fakanállal beleforgatom a többi hozzávalót. A kész masszát beleöntöm a tepsikbe úgy, h a közepén mélyedés legyen, a szélénél magasabb a tészta szintje, mert sülés közben a közepe jobban megemelkedik, de így pont egyenes lesz a teteje. A sütés első 10 percében a legnagyobb fokozaton sütöm, majd közepes lángra teszem és még 40 percig sütöm. Rácsra téve hagyom hűlni, majd kockákra (vagy ahhoz hasonlókra) vágva tányérra halmozom.








Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése