Kedves Olvasó! Sok Szeretettel
udvozollek_az_oldalamon_felirat.gif



Az ételeink receptjei olyanok, mint egyetlen érzékszerv. Minden hatásra reagálnak, amit alkotó szellemeink keltenek életre.. Hogy ízletes lesz-e vagy sem,az attól függ, hogy,szívünk - lelkünk - e a fűszereink. (Tünde Scharlotte Takács)



Szia Kedves látogató!

Nem szeretnél végre szemtelenül sokat keresni? Találtam egy weboldalt, ami nagyon úgy néz ki, hogy az év legnagyobb internetes őrületét indítja el, és szerintem ebből nem lenne érdemes kimaradnod!

Már csak azért sem, mert ingyenes!!!

És ha végre szeretnéd gatyába rázni a családi költségvetést, akkor bizony itt az idő, hogy cselekedj...


Itt a weboldal linkje, mert ezt látnod kell:




http://kmdholding.com/huittxq




Tudományosan igazolt Internetes pénzkeresési módszerek titkait most felfedtük és közzétettük!



Várom magán személyek,egyesületek,közösségek,csoportok,gyülekezetek,munkahelyek,iskolák,óvodák egyéb közintézmények és intézmények rendelését is.Egy db-tól korlátlan számú mennyiségi kiszállítással.Ha érdeklődni szeretnél:megla72@gmail.com

Scharlotte online Dívatárú

Scharlotte online Dívatárú
Sok szeretettel várlak a Scharlotte online Dívatárú üzletemben a következő linken:

Link














Áruválasztékunkban FISKARS háztartási eszközök (kések, konyhai eszközök, ollók, manikűr eszközök, lábtörlők), kerti szerszámok (metszőollók, ágvágók, ásók, villák, fűrészek, fejszék, sövényvágók, fűnyíró ollók, ültető szerszámok, teleszkópos eszközök, hólapátok), GERBER szabadidős termékek (túlélő és egyéb kések, tőrök, kombinált szerszámok), valamint SILVA szabadidős eszközök (fejlámpák, lépésszámlálók, tájolók, túrabotok) találhatók.

FiskarsShop Animált










Hőtérkép Időjárás előrejelzés Széltérkép




2011. november 28., hétfő

Pacalpörkölt

 





Hozzávalók:
  • 1 kg előfőzött marhapacal
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 cső szárított erős paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kávéskanál egész köménymag
  • 2 evőkanál őrölt édes-nemes paprika
  • őrölt erős paprika ízlés szerint 
A csíkokra vágott, előfőzött marhapacalt többször váltott langyos vízben jól megmostam és sós vízben áztattam egy órán át, majd leöntöttem róla a vizet és lecsepegtettem.
A vöröshagymát megtisztítottam, apróra vágtam, a zsíron világosra pirítottam. Megsóztam, rászórtam az őrölt paprikát, a köménymagot és hozzákevertem a pacalt. Annyi vizet öntöttem rá, ami ellepte és három órán át lassú lángon, fedő alatt készre főztem. Félidőben hozzátettem a paprikát, paradicsomot, az apróra zúzott fokhagymát és egy cső szárított, erős paparikát. Néha megkevertem, az elforrt levet is pótoltam.
Köretnek készíthetünk hozzá sós vízben főtt krumplit is, de a pacalpörköltbe is tehetünk a krumpliból, hogy ott főjön meg. 
A pacal a kérődző emlősök (marha, juh, kecske) gyomrának harmadik rekesze. Tisztítása, előkészítése szakértelmet és sok időt igényel, igen nagy munka. Szerencsére ma már konyhakész, előfőzött pacalt is lehet vásárolni, így könnyebb a dolgunk vele.
Sokféle módon lehet főzni a pacalt, nálunk a sima, csipős, sok hagymával készült pörkölt a nyerő. Készíthetjük vörösborral, gombával, sertéskörömmel, csülökkel, velővel. Nagyon laktató étel, köretet nem is készítek hozzá sosem, csak friss, puha kenyérrel és vegyes házi savanyúsággal tálalom.
Főzhetjük kuktában, nyáron bográcsban is kinn a kertben jóféle vörös bor kiséretében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése