Kedves Olvasó! Sok Szeretettel
udvozollek_az_oldalamon_felirat.gif



Az ételeink receptjei olyanok, mint egyetlen érzékszerv. Minden hatásra reagálnak, amit alkotó szellemeink keltenek életre.. Hogy ízletes lesz-e vagy sem,az attól függ, hogy,szívünk - lelkünk - e a fűszereink. (Tünde Scharlotte Takács)



Szia Kedves látogató!

Nem szeretnél végre szemtelenül sokat keresni? Találtam egy weboldalt, ami nagyon úgy néz ki, hogy az év legnagyobb internetes őrületét indítja el, és szerintem ebből nem lenne érdemes kimaradnod!

Már csak azért sem, mert ingyenes!!!

És ha végre szeretnéd gatyába rázni a családi költségvetést, akkor bizony itt az idő, hogy cselekedj...


Itt a weboldal linkje, mert ezt látnod kell:




http://kmdholding.com/huittxq




Tudományosan igazolt Internetes pénzkeresési módszerek titkait most felfedtük és közzétettük!



Várom magán személyek,egyesületek,közösségek,csoportok,gyülekezetek,munkahelyek,iskolák,óvodák egyéb közintézmények és intézmények rendelését is.Egy db-tól korlátlan számú mennyiségi kiszállítással.Ha érdeklődni szeretnél:megla72@gmail.com

Scharlotte online Dívatárú

Scharlotte online Dívatárú
Sok szeretettel várlak a Scharlotte online Dívatárú üzletemben a következő linken:

Link














Áruválasztékunkban FISKARS háztartási eszközök (kések, konyhai eszközök, ollók, manikűr eszközök, lábtörlők), kerti szerszámok (metszőollók, ágvágók, ásók, villák, fűrészek, fejszék, sövényvágók, fűnyíró ollók, ültető szerszámok, teleszkópos eszközök, hólapátok), GERBER szabadidős termékek (túlélő és egyéb kések, tőrök, kombinált szerszámok), valamint SILVA szabadidős eszközök (fejlámpák, lépésszámlálók, tájolók, túrabotok) találhatók.

FiskarsShop Animált










Hőtérkép Időjárás előrejelzés Széltérkép




2011. november 21., hétfő

Mézes krémes

Mézes krémes 
 Mézes krémes
 
 
Hozzávalók a tésztához: 18 dkg porcukor, 2 tojás, 6 dkg margarin, 3 evőkanál méz, 5 evőkanál tej, 60 dkg liszt, 2 kávéskanál szódabikarbóna, pici só
Hozzávalók a krémhez: 7 dl tej, 7 evőkanál gríz, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 1 citrom, 1 üveg baracklekvár
Hozzávalók a csokimázhoz: 6 evőkanál porcukor, 2 evőkanál kakaó, 3 evőkanál víz, 1 evőkanál olaj, 10 dkg margarin
Elkészítés:1.) A krémet elkészítjük előre: a 7 dl tejben sűrűre főzzük a búzadarát, és félretesszük kihűlni.
2.) Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
3.) Egy lábasban összekeverjük a porcukrot, tojásokat, mézet, margarint, tejet és sót, majd takaréklángon forrásig hevítjük, aztán lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a lisztet és a szódabikarbónát. A tésztát jó alaposan összegyúrjuk, és 4 részre osztjuk. (Amíg meleg a tészta, könnyebb vele dolgozni, de ha kihűlt, akkor sem ragad.)
4.) Mind a 4 darabból lisztezett deszkán lapokat nyújtunk, majd a tepsi hátoldalát megkenjük zsírral, és azon 5 perc alatt kisütjük a tésztalapokat. Még forrón átcsúsztatjuk rácsra vagy deszkár a lapokat, mert ha a tepsin hűl ki, akkor leszedéskor könnyen törhet. Ha egy széles pengéjű késsel alányúlunk, nagyon könnyű leszedni a tepsi hátuljáról, és hajlik, nem törik. Mire kihűl, persze, merev tésztalap lesz belőle, de addigra már úgyis csak rétegeznünk kell a krémmel és a lekvárral.
5.) Közben elkészítjük a krém másik felét: a margarint konyhai robotgéppel összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, és belenyomjuk a citrom levét a keverékbe. Ha kész, a krémet összekeverjük a korábban elkészített sűrű tejbegrízzel, és már kész is van a krémünk. :-)
6.) Összeállítjuk a süteményt: Egy peremes tepsibe sütőpapírt teszünk, és ráhelyezzük az első kisült tésztalapot, majd rákenjük a krém felét. Erre rakjuk a második lapot, amelyre jó vastagon baracklekvár kerül, majd jöhet a harmadi lap, amire megint krém kerül, majd a negyedik lap, amit majd csokikrémmel borítunk be.
7.) Elkészítjük a csokoládé mázat: porcukrot, kakaót, vizet 1-2 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk az olajat és a margarint. Kicsit hűtjük még, majd amint elkezd sűrűsödni, szépen a tésztára kenjük. Készíthetünk rögtön dupla adagot is, el fog férni a tészta tetején. :-)
Persze, vehetünk egyszerű tortabevonót is, azzal lényegesen egyszerűbb beborítani a tésztát, és biztosan megkeményedik a csoki, mert az enyémnek a teteje bár isteni lett, nem lett kemény.

Mézes krémes - a napernyők tartották távol a csokimáztól a fóliát, amíg éjjel a hűtőben pihent :-) Mézes krémes - a napernyők tartották távol a csokimáztól a fóliát, amíg éjjel a hűtőben pihent :-)

Mézes krémes Mézes krémes

Felülnézetből Felülnézetből

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése