Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 dl víz, 1 dl tej, 1 evőkanál cukor, 1 kávéskanál só, 1 evőkanál olaj, 1 csomag szárított élesztő
Alap máznak: ketchup, Édes Anna, Piros Arany
A tetejére: 1 doboz tonhal, 1 üveg spárga, 1 csomag borjú párizsi, 1 csomag süstölt sonka, 4 macisajt, 1 vöröshagyma, 1 paradicsom, 2 szál újhagyma, pizzafűszer, 20 dkg reszelt sajt, só,
Elkészítés:
1.) A tészta hozzávalóit a hagyományos módon (vagy kenyérsütőgépben) dagasztjuk, kelesztjük.
2.) A tészta nagyon könnyen kezelhető, nyújtható lesz! Kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
3.) Egy bögrét félig megtöltünk ketchuppel, beleteszünk 2-3 kanál Édes Annát, és 1 evőkanál Piros Aranyat, majd összekeverjük a masszát, és a tésztára kenjük. (Ezt simán rábízhatjuk az óvodás korú gyerekünkre! :-)
4.) Egy tompa élű késsel óvatosan választóvonalat húzunk a pizzára, és 4 részre osztjuk a tésztát, majd mind a 4 részt más alapanyagokkal rakjuk meg. Pl. Spárgával-sonkával, tonhallal-hagymával, párizsival-paradicsommal, sonkával-paprikával.
5.) Ha mind a 4 részt megpakoltuk, az egészre reszelt sajtot és feldarabolt macisajtot szórunk, majd megszórjuk sóval és pizzafűszerrel és betesszük a forró sütőbe. Kb. 30 perc alatt lesz kész.



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése