A tésztához:
4 tojás
17,5 dkg cukor
10 dkg liszt
10 dkg étkezési keményítő
2 teáskanál sütőpor
3 evőkanál kakaópor
A krémhez
1 csomag csokoládé
fél l tej
1 evőkanál cukor
20 dkg tej tortabevonó csokoládé
25 dkg vaj
7,5 dkg porcukor
3 evőkanál rum
6 evőkanál meggy
A díszítéshez:
4 evőkanál csokoládé
A recept elkészítése
Kibéleljük sütőpapírral egy kb. 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket 4 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük. A cukrot rászórjuk, és addig keverjük, amíg krémes állagú lesz. Beledolgozzuk a tojássárgákat is. A lisztet a keményítővel, a sütőporral, a kakaóval és egy csipet sóval elkeverjük, és a tojásos krémre szitáljuk. Óvatos mozdulatokkal összekeverjük. A masszát a formába öntjük, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. Rácsra borítjuk, kihűtjük. A krémhez a csomagon olvasható utasítás szerint megfőzzük a pudingot a tejjel, belekeverjük a cukrot. A csokoládét megolvasztjuk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, és krémesre keverjük. Végül a pudingot is beledolgozzuk. A tortát vízszintesen három lapra vágjuk, a lapokat megcsepegtetjük rummal, és megkenjük a lekvárral. A krémet három részre osztjuk, egyharmadát az első lapra kenjük, rányomjuk a középső lapot, erre kenjük a második harmad krémet, és beborítjuk a felső tortalappal. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát, és a tetejét megszórjuk csokoládéforgáccsal.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 szelet: 402 kcal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése