Hozzávaló 20 szelethez:
A piskóta:
· 9 db tojásból,
· 18 dkg cukorból,
· 22,5 dkg lisztből készül.
A sütése: 150-180 fokra előmelegített sütőben Kb. 40-50 percig.
A tölteléke:
· 6 Dl Hulalá tejszín,
· Sárgakrém - ami 1 db tojásból és 5 dkg (2 evőkanál) lisztből és kb. 1,5 Dl tejből, gőz fölött készített krém –
· Jamaicai rum aroma,
· mazsola (ezeket ízlés szerint adagolva)- a rumot és a mazsolát semmi féle képen nem kéne kihagyni, mert ezek az oroszkrém alapjai. Ettől oroszkrém. –
A mazsolát forró vízzel kell felengedni, hogy megszívja magát, és egy kis rumaromát is tegyünk bele. Elég összesen egy üveg Jamaicai rumaromát vennünk, mert ennek elégnek kell lennie a mazsola áztatásához és a töltelék elkészítéséhez.
Szóval a tejszínt felverjük lágy habbá, majd beletesszük a kihűlt sárgakrémet, és ezzel készre verjük. A mazsolát apróra összedaraboljuk, majd azt is beletesszük, majd a rumot is beleöntjük - ízlés szerint-, ezt összekeverjük és már kész is a töltelékünk.
A piskótát 3 részre vágjuk, majd betöltjük, de hagyjunk annyit, hogy a külsejét is be tudjuk vonni. A díszítéshez Kb. 3 Dl Hulalá tejszínt használjunk. Ezt simán felverjük és a kreativitásunk szerint díszítjük fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése