Hozzávalók 8 adaghoz:
400 g tejszín
1 vaníliarúd vagy 2 kk vaníliakivonat
250 g étcsoki
150 ml tej
2 ek cukor
4 tojássárgája
1. A sütőt előmelegítjük 140 fokra.
2. A tejszínt egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét és melegíteni kezdjük, pár perc elteltével lehúzzuk a tűzről, és állni hagyjuk 20 percig. Egy másik lábasban összemelegítjük a csokit és a tejet, míg a csoki elolvad. Lehúzzuk a tűzről.
3. Egy tálban fehéredésig verjük a tojássárgákat a cukorral, és ezt a csokis tejhez keverjük, majd mindehhez hozzáöntjük a vaníliás tejszínt is és jól elkeverjük.
4. Kicsi szufléformákba adagoljuk a masszát, azokat vízfürdőbe állítjuk (mélyebb sütőformába vizet öntünk, és beleállítjuk a kis szufléformákat, úgy, hogy kb a formák feléig érjen a víz.).
5. 55 percig sütjük, aztán hagyjuk hogy kihűljön, és még további 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Ehetjük önmagában, de még jobb málnával, fehércsoki és tejszín keverékével.









Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése