
Hozzávalók:
1 dl joghurt
12 dkg túró
fél cs vaníliás cukor
1 ek porcukor
fél ek citromlé
2-3 db őszibarack
1 dl fehérbor
1. A barackokat meghámozzuk és apró kockákra vágjuk, meglocsoljuk a fehérborral és félretesszük.
2. A túrót áttörjük és az összes többi hozzávalóval (joghurt, kétféle cukor, citromlé) simává keverjük.
3. A célpoharakban alulra barackokat szedünk, aztán túrós cuccot, aztán megint őszibarackot és végül túrós maszit. A tetejére tehetünk aprított mandulát, de anélkül is teljesen jó. Mint a képen látható, én még egy kis olvasztott csokit is nyomtam rá, de az már túl sok volt, felesleges.
Túró rudi recept
25 dkg túró
2,5 ek cukor
0,25 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
3-4 ek darált keksz
1. A túrót áttörjük és minden egyébbel jól összekeverjük/gyúrjuk.
2. Gombócokat formázunk belőle (kb feleakkorákat, mint az igazi rudi), tálcára helyezzük és mélyhűtőbe rakjuk legalább egy órára.
3. Ha kellően megdermedt, akkor csokit olvasztunk egy kislábasban, hozzáadunk egy kevéske olajat és aztán jön a nagy művelet, a csokizás. A mélyhűtőből kivett túrógombócokat belemártjuk a csokiba, két villával egyensúlyozva, aztán gyorsan tálcára tesszük őket és megvárjuk, míg megdermednek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése