Kedves Olvasó! Sok Szeretettel
udvozollek_az_oldalamon_felirat.gif



Az ételeink receptjei olyanok, mint egyetlen érzékszerv. Minden hatásra reagálnak, amit alkotó szellemeink keltenek életre.. Hogy ízletes lesz-e vagy sem,az attól függ, hogy,szívünk - lelkünk - e a fűszereink. (Tünde Scharlotte Takács)



Szia Kedves látogató!

Nem szeretnél végre szemtelenül sokat keresni? Találtam egy weboldalt, ami nagyon úgy néz ki, hogy az év legnagyobb internetes őrületét indítja el, és szerintem ebből nem lenne érdemes kimaradnod!

Már csak azért sem, mert ingyenes!!!

És ha végre szeretnéd gatyába rázni a családi költségvetést, akkor bizony itt az idő, hogy cselekedj...


Itt a weboldal linkje, mert ezt látnod kell:




http://kmdholding.com/huittxq




Tudományosan igazolt Internetes pénzkeresési módszerek titkait most felfedtük és közzétettük!



Várom magán személyek,egyesületek,közösségek,csoportok,gyülekezetek,munkahelyek,iskolák,óvodák egyéb közintézmények és intézmények rendelését is.Egy db-tól korlátlan számú mennyiségi kiszállítással.Ha érdeklődni szeretnél:megla72@gmail.com

Scharlotte online Dívatárú

Scharlotte online Dívatárú
Sok szeretettel várlak a Scharlotte online Dívatárú üzletemben a következő linken:

Link














Áruválasztékunkban FISKARS háztartási eszközök (kések, konyhai eszközök, ollók, manikűr eszközök, lábtörlők), kerti szerszámok (metszőollók, ágvágók, ásók, villák, fűrészek, fejszék, sövényvágók, fűnyíró ollók, ültető szerszámok, teleszkópos eszközök, hólapátok), GERBER szabadidős termékek (túlélő és egyéb kések, tőrök, kombinált szerszámok), valamint SILVA szabadidős eszközök (fejlámpák, lépésszámlálók, tájolók, túrabotok) találhatók.

FiskarsShop Animált










Hőtérkép Időjárás előrejelzés Széltérkép




2011. október 10., hétfő

Méteres kalács

Méteres kalács


Hozzávalók

  • elkészítés:150 perc
  • nehézség:könnyű
  • sütési hőfok:170 ℃
  • sütési idő:45 perc
Méteres kalács
  • A tetejére 30 dkg étcsokoládé
    8 dkg Rama

  • A krémhez 3 evőkanál rum (ez el is maradhat)
    30 dkg porcukor
    5 evőkanál kristálycukor
    7,5 dl tej
    2 csomag főzni való puncs ízű pudingpor (8 dkg)
    30 dkg Rama

  • A tésztához 2 púpozott evőkanál keserű kakaópor
    52 dkg finomliszt vagy rétesliszt (fele-fele arányban)
    1,5 csomag sütőpor
    2+1 dl szobahőmérsékletű víz
    52 dkg porcukor
    8 db nagy tojás
    25 dkg Rama

Elkészítés

A tésztához a tojások sárgáját először a porcukorral, majd a vízzel és a Ramával jól kikeverjük. A sütőport a liszttel összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk. A masszát kétfelé vesszük (úgy a legkönnyebb, ha két egyforma edénybe szedjük szét). Az egyiket a kakaóporral barnára „festjük”, és 1 evőkanál vizet adunk még hozzá. A tojásfehérjét kemény habbá verjük; felét az egyik, felét a másik masszába forgatjuk. Külön-külön, Ramával kikent, belisztezett, kb. 1 liter űrtartalmú őzgerincformákba töltjük, majd előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (170 °C, légkeveréses sütőben 155 °C) kb. 45 percig sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt tűre nem tapad ragacsos massza. Ha kihűlt, vágódeszkára borítjuk, és a tetejét – ami sütésnél általában felpúposodik – egyenesre vágjuk. Ez lesz ugyanis majd az alja. A tésztát a forma bordamélyedéseinél felszeleteljük. A krémhez a pudingport a tejjel és a kristálycukorral az előírás szerint sűrű krémmé főzzük. A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát először magában, azután a porcukorral jól kikeverjük. Ugyancsak kikeverjük a kihűlt pudingot, majd apránként beledolgozzuk a cukros Ramát és a rumot is. Ezzel a krémmel egymáshoz „ragasztjuk” a tésztát úgy, hogy a fehéret a barna kövesse mindig. Így egy „méteres”, vagy két kisebb rudat kapunk.
A csokoládét a Ramával vízgőzre téve felolvasztjuk, kissé hűlni hagyjuk, végül egyenletesen a tésztára kenjük. Megvárjuk amíg megdermed, alufóliába csomagoljuk és jól behűtjük. Tálaláskor kissé ferdén, forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése