Kedves Olvasó! Sok Szeretettel
udvozollek_az_oldalamon_felirat.gif



Az ételeink receptjei olyanok, mint egyetlen érzékszerv. Minden hatásra reagálnak, amit alkotó szellemeink keltenek életre.. Hogy ízletes lesz-e vagy sem,az attól függ, hogy,szívünk - lelkünk - e a fűszereink. (Tünde Scharlotte Takács)



Szia Kedves látogató!

Nem szeretnél végre szemtelenül sokat keresni? Találtam egy weboldalt, ami nagyon úgy néz ki, hogy az év legnagyobb internetes őrületét indítja el, és szerintem ebből nem lenne érdemes kimaradnod!

Már csak azért sem, mert ingyenes!!!

És ha végre szeretnéd gatyába rázni a családi költségvetést, akkor bizony itt az idő, hogy cselekedj...


Itt a weboldal linkje, mert ezt látnod kell:




http://kmdholding.com/huittxq




Tudományosan igazolt Internetes pénzkeresési módszerek titkait most felfedtük és közzétettük!



Várom magán személyek,egyesületek,közösségek,csoportok,gyülekezetek,munkahelyek,iskolák,óvodák egyéb közintézmények és intézmények rendelését is.Egy db-tól korlátlan számú mennyiségi kiszállítással.Ha érdeklődni szeretnél:megla72@gmail.com

Scharlotte online Dívatárú

Scharlotte online Dívatárú
Sok szeretettel várlak a Scharlotte online Dívatárú üzletemben a következő linken:

Link














Áruválasztékunkban FISKARS háztartási eszközök (kések, konyhai eszközök, ollók, manikűr eszközök, lábtörlők), kerti szerszámok (metszőollók, ágvágók, ásók, villák, fűrészek, fejszék, sövényvágók, fűnyíró ollók, ültető szerszámok, teleszkópos eszközök, hólapátok), GERBER szabadidős termékek (túlélő és egyéb kések, tőrök, kombinált szerszámok), valamint SILVA szabadidős eszközök (fejlámpák, lépésszámlálók, tájolók, túrabotok) találhatók.

FiskarsShop Animált










Hőtérkép Időjárás előrejelzés Széltérkép




2011. október 9., vasárnap

Föző iskola - rántás

A rántás

A rántás  elsősorban főzelékek, káposztás ételek sűrítésére szolgál. Jellegzetesen a magyar konyha specialitása. Mivel zsírból és lisztből készül, ezért szénhidrát- és koleszterintartalma miatt nem számítják a legegészségesebb ételek közé, de ha egyébként változatosan étkezünk, nem kell száműznünk az étlapról. Elkészíthető étolajjal is, de ilyenkor elmarad az az ízhatás, ami több étel jellegzetessége. A rántás felszívja a zöldségek főzőlevét, ami rengeteg hasznos ásványi anyagot tartalmaz. (Más konyhákban ezt általában kiöntik.)

Elkészítése

A zsírt hevítjük, beleszórjuk a lisztet. A kellő mértékig pirítjuk, majd a tűzről levéve vízzel, csontlével, de legjobb ha az étel saját levével csomómentesen elkeverjük. Az ételbe öntjük és egyszer átforraljuk.

A rántás fajtái

A különböző ételféleségekbe más-más rántás illik.
fehér vagy világos rántás: a zsírban a lisztet ép hogy csak megforgatjuk, amíg a liszt kifehéredik; sajtmártásba, fehérmártásba és krémlevesekbe való
zsemleszínű mártás: a lisztet kissé tovább pirítjuk, amíg zsemleszínű nem lesz; elsősorban főzelékekbe való, de a fűszeres rántásoknak is ez az alapja
barna rántás:a lisztet még tovább,  barnás színűre pirítjuk; barnamártásba, hagymamártásba való illetve ez a rántottleves alapja is
fokhagymás rántás: a lisztbe zúzott fokhagymát keverümk, zsemleszínűre pirítjuk; a babfőzelék rántása, de bármibe tehetjük, amihez illik a fokhagyma
magyaros rántás: először apróra vágott vöröshagymát fonnyasztunk a zsírban, beleszórjuk a lisztet és zsemlére  pirítjuk majd e tűzről levéve őröltpaprikát adunk hozzá; többek között töltött káposztába, húsos káposztába való
egyéb fűszeres rántásokat is készíthetünk zsemleszínű rántásból, például köménymagosat, fokhagymás-köménymagost, paprikás-fokhagymást, petrezselymes-paprikást és így tovább
szárazrántás: elsősorban diétás célra készül oly módon, hogy a lisztet önmagában pirítjuk meg, majd a tűzről levéve vízzel vagy főzőlével elkeverjük és így adjuk az ételhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése