Kedves Olvasó! Sok Szeretettel
udvozollek_az_oldalamon_felirat.gif



Az ételeink receptjei olyanok, mint egyetlen érzékszerv. Minden hatásra reagálnak, amit alkotó szellemeink keltenek életre.. Hogy ízletes lesz-e vagy sem,az attól függ, hogy,szívünk - lelkünk - e a fűszereink. (Tünde Scharlotte Takács)



Szia Kedves látogató!

Nem szeretnél végre szemtelenül sokat keresni? Találtam egy weboldalt, ami nagyon úgy néz ki, hogy az év legnagyobb internetes őrületét indítja el, és szerintem ebből nem lenne érdemes kimaradnod!

Már csak azért sem, mert ingyenes!!!

És ha végre szeretnéd gatyába rázni a családi költségvetést, akkor bizony itt az idő, hogy cselekedj...


Itt a weboldal linkje, mert ezt látnod kell:




http://kmdholding.com/huittxq




Tudományosan igazolt Internetes pénzkeresési módszerek titkait most felfedtük és közzétettük!



Várom magán személyek,egyesületek,közösségek,csoportok,gyülekezetek,munkahelyek,iskolák,óvodák egyéb közintézmények és intézmények rendelését is.Egy db-tól korlátlan számú mennyiségi kiszállítással.Ha érdeklődni szeretnél:megla72@gmail.com

Scharlotte online Dívatárú

Scharlotte online Dívatárú
Sok szeretettel várlak a Scharlotte online Dívatárú üzletemben a következő linken:

Link














Áruválasztékunkban FISKARS háztartási eszközök (kések, konyhai eszközök, ollók, manikűr eszközök, lábtörlők), kerti szerszámok (metszőollók, ágvágók, ásók, villák, fűrészek, fejszék, sövényvágók, fűnyíró ollók, ültető szerszámok, teleszkópos eszközök, hólapátok), GERBER szabadidős termékek (túlélő és egyéb kések, tőrök, kombinált szerszámok), valamint SILVA szabadidős eszközök (fejlámpák, lépésszámlálók, tájolók, túrabotok) találhatók.

FiskarsShop Animált










Hőtérkép Időjárás előrejelzés Széltérkép




2011. október 9., vasárnap

Föző iskola - grillezés

A grillezés, grillezett ételek

A grillezés során a sütésre szánt ételt a közvetlen hőhatásnak tesszük ki. Ez leggyakrabban a szabadban, izzó parázs felett történik ami nem csak az étkezést, hanem már az étel elkészítését is egy hangulatos szertartássá varázsolja. A grillezésnek két iskolája van, melyek örök vitában állnak egymással.

A "húspártiak"

Abból indulnak ki, hogy a grillezésnek az a célja, hogy a hús saját íze minél jobban érvényesülhessen. Ezért a húst nem pácolják, és nem is klopfolják, hogy a rostok ne sérüljenek. A megfelelő vastagságú szeleteket előbb mindkét oldalán odakapatják egy kicsit, így egy pörzsréteg alakul ki a húson. Ez védőburokként szolgál, nem engedi távozni a hús saját levét, amely így módon belülről párolja meg a húst. A húst ez esetben elfogyasztáskor fűszerezik szószokkal, mustárral, ajvarral, paradicsompürével vagy fűszeresvaj-szeleteket olvasztanak rá amint kisült a hús.

A "fűszerpártiak"

Ő szerintük a grillezés lényege a minél több íz házasítása beleértve nem csak a hús saját ízét és a parázs enyhe füstízét, hanem minden olyan fűszert is, amely harmonizál a hússal és köretével. Ők értelemszerűen előzetesen különféle módon pácolják a húst. Esetleg szokás a húst klopfolni is, így a szétzúzott rostok még jobban magukba szívják a páclé ízét.

Grillezni valók

Grillezni nem csak húsokat lehet, hanem sok ás ételt is. Halakat, tenger gyümölcseit, egyes sajtféléket, gombákat. Zöldségek közül leggyakrabban a padlizsánt, tököt, cukkinit, paradicsomot és a paprikát (magában vagy sajttal-túróval töltve) szokták grillezni. Az olaszok grillezik a polentát (puliszkát) is.

Grillezés a konyhában

A konyhában is grillezhetünk, ez természetesen nem egyenrangú a parázs fölötti sütéssel - a szertartásossága, hangulata sem olyan - de azért remek ételek készíthetők így is. Lényeg az, hogy egy vastag aljú, lehetőleg öntöttvas serpenyőt használjunk, amit egy kevés olajjal kikenünk, épp hogy csak egy vékony réteget képezzen, és így sütjük ki a húsokat, zöldségeket. Ilyen célra kaphatók speciális, bordázott aljú serpenyők is.
Másik lehetőség az elektromos grill használata, ami kint is és bennt is használható, így télen is meglehet a grillezés élménye (egy jó szagelszívó azért nem árt).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése