Kedves Olvasó! Sok Szeretettel
udvozollek_az_oldalamon_felirat.gif



Az ételeink receptjei olyanok, mint egyetlen érzékszerv. Minden hatásra reagálnak, amit alkotó szellemeink keltenek életre.. Hogy ízletes lesz-e vagy sem,az attól függ, hogy,szívünk - lelkünk - e a fűszereink. (Tünde Scharlotte Takács)



Szia Kedves látogató!

Nem szeretnél végre szemtelenül sokat keresni? Találtam egy weboldalt, ami nagyon úgy néz ki, hogy az év legnagyobb internetes őrületét indítja el, és szerintem ebből nem lenne érdemes kimaradnod!

Már csak azért sem, mert ingyenes!!!

És ha végre szeretnéd gatyába rázni a családi költségvetést, akkor bizony itt az idő, hogy cselekedj...


Itt a weboldal linkje, mert ezt látnod kell:




http://kmdholding.com/huittxq




Tudományosan igazolt Internetes pénzkeresési módszerek titkait most felfedtük és közzétettük!



Várom magán személyek,egyesületek,közösségek,csoportok,gyülekezetek,munkahelyek,iskolák,óvodák egyéb közintézmények és intézmények rendelését is.Egy db-tól korlátlan számú mennyiségi kiszállítással.Ha érdeklődni szeretnél:megla72@gmail.com

Scharlotte online Dívatárú

Scharlotte online Dívatárú
Sok szeretettel várlak a Scharlotte online Dívatárú üzletemben a következő linken:

Link














Áruválasztékunkban FISKARS háztartási eszközök (kések, konyhai eszközök, ollók, manikűr eszközök, lábtörlők), kerti szerszámok (metszőollók, ágvágók, ásók, villák, fűrészek, fejszék, sövényvágók, fűnyíró ollók, ültető szerszámok, teleszkópos eszközök, hólapátok), GERBER szabadidős termékek (túlélő és egyéb kések, tőrök, kombinált szerszámok), valamint SILVA szabadidős eszközök (fejlámpák, lépésszámlálók, tájolók, túrabotok) találhatók.

FiskarsShop Animált










Hőtérkép Időjárás előrejelzés Széltérkép




2011. október 9., vasárnap

Föző iskola - pácolás

A pácolás,

Pácolással elsősorban fűszerezzük és leginkább tepsiben sütésre vagy grillezésre készítjük elő a különböző húsféleségeket. Más esetben a tartósításban is szerepe van, például a szárazpácban érlelt sonkák, vagy fűszeres-ecetes pácban tartósított halak, tenger gyümölcsei esetén. Többféle pácot különböztetünk meg, de mindegyikének lényege az, hogy olyan közeget teremtsünk, amelyben a fűszerek aromái kioldódnak és amit a hús magába tud szívni. Erre legalkalmasabb a savas (ecet, bor) vagy zsíros (olívaolaj) közeg.

A pácok fajtái

Olajos pác: A húsokat ízlés szerinti fűszerkeverékkel bedörgöljük, majd annyi olívaolajat öntünk rá, hogy mindenhol érje. Néhány órát, de akár egy-két napot is érlelhetjük a hűtőben, időnként esetleg átforgatva a húsokat.
Ecetes pác: Legjobb borecetet, almaecetet vagy fűszerecetet használni, amit vízzel kellő értékben hígítunk, fűszerezünk. Lehet úgy is csinálni, hogy a szárazfűszereket pár percig vízben kifőzzük, majd így adjuk a páchoz (mind a levet, mind a fűszereket). A pácolási idő ez esetben rövidebb, a hús fajtájától és a savasságtól függően egy-két órától fél napig terjed.
Boros pác: Mint savas pácnak, ennek is rövidebb a pácolási ideje. Alapja a tiszta vagy vízzel hígított bor, ízlés szerinti fűszerekkel kiegészítve.
Száraz pác: Sós fűszerkeverék, mellyel alaposan bedörgöljük a húsokat. A hús ilyenkor gyakorlatilag a saját levében pácolódik.
Mustáros pác: A húsokat mustárral, sóval, őrölt és morzsolt fűszerekkel dörgöljük be, legfeljebb egy napig pácoljuk.
Tejes pác: Tejben pácolni zsírban vagy olajban sütés előtt szokás a húsokat. Porhanyósabbak lesznek tőle és a színük szép pirosas lesz. Szokás fokhagymát is belezúzni. Tejben csak rövid ideig pácolunk közvetlenül a sütés előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése