
- Tésztához:
- 1,5 dl tej
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 4 ek kristály cukor
- 2 dl (1 pohár) zabpehely liszt
- 2 dl liszt
- 15 dkg felkockázott margarin
- 2 dkg élesztő
- Töltelékhez:
- 0,5 kg túró
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 ek cukor
- 2 db tojás
- 2 marék mazsola
- 2 ek liszt
A mazsolát forró vízbe áztatom, a tésztához valókat a felsoroltak sorrendjében a kenyérsütő gépbe teszem, majd a dagasztó funkcióval összedolgoztatom. Amíg a gép dolgozik, én kikenem margarinnal a “nagy tepsit” (35X35 cm), a mazsolát “kicsavarom” és a töltelékhez valókat összekeverem. Amint kész a tészta, a kevés liszttel behintett deszkára teszem, kétfelé veszem, egyik felét kinyújtom a tepsi méretére, majd a tepsi aljára teszem. Ráteszem a tölteléket, elegyengetem a tésztán, aztán kinyújtom a tészta másik felét és azt is ráborítom. Kézzel rányomkodom, h a túrótöltelék és a tészta között ne maradjon levegő. Aztán villával sűrűn megszurkálom. Begyújtom a sütőt, kis lángra teszem és beteszem a sütit. A meleg sütőben egy kicsit megkel a tészta, de a zabpehely liszt miatt nem lesz óriási. Fél óra múlva közepesre veszem a lángot és 20 perc múlva szép világosra sül. A tepsiben hagyom kihűlni és kockára vágva tálalom.
0-0-0-0-0-0-0-0-0-0Nálunk mindenki szereti a túrós süteményeket, így mindig biztos lehetek a sikerben








Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése