Természetesen mélyhűtött leveles tésztából is elkészíthető, de most a tésztát is magam készítettem.
Leveles tészta hajtogatás nélkül:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- egy csipet só
- 6 ek hideg víz
- 1 ek ecet
A hozzávalókat összegyúrom, és beteszem éjszakára a hűtőbe.
Begyújtom a sütőt, lisztezett deszkán kb 5 mm-esre nyújtom a tésztát, tenyérnyi négyzetekre vágom, sütésálló baracklekvárt teszek mindegyikre, háromszög alakúra hajtom, a széleit összenyomkodom, enyhén lisztezett sütőlapra teszem, 12-15 perc alatt világos barnára sütöm, porcukorral megszórva kínálom.

0-0-0-0-0-0
Igazából teljesen hihetetlen számomra ez a tészta, egyszerűen nem értem, hogy lesz tényleg leveles, de eddig mindig az lett

Rejtély, de működik! És annyi mindenre használható; édes-sós sütemények, lepények készíthetők belőle, megtölthető zöldséggel, gyümölccsel, hússal, sajttal stb, ami csak eszedbe jut, azt beleteheted

Szóval ezzel is el lehet kápráztatni a rokonokat, szomszédokat, ismerősöket, mert a leveles tészta elkészítéséről is él az a legenda, h sokáig tart megcsinálni, egész nap fél óránként nyújtani-hajtogatni kell, és utána sem biztos, h olyan lesz, amilyennek szeretnénk… hát ne hidd el!!!! Irány a konyha, és győződj meg róla, milyen ügyes leveles tészta készítő vagy!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése