úsvéti linzer
- 20 dkg liszt
- 20 dkg darált mandula
- fél csomag sütőpor
- 4 evőkanál cukor
- 1 tojás
- 25 dkg olvasztott margarin
- 1 kk mandula aroma
A hozzávalókat összegyúrom, egy nagyon lágy tészta lesz, kis cipót formázok belőle és beteszem a hűtőszekrénybe. Kb fél óra alatt kellőképpen lehűl és megszilárdul ahhoz, h dolgozni lehessen vele, de akár egész éjszakára is bent maradhat. Enyhén lisztezett deszkán kb 3 mm vékonyra nyújtom, majd tetszőleges formákat szaggatok belőle, némelyiknek a közepét is kiszúrom. Célszerű, h ugyanannyi lyukas és nem lyukas legyen az egyes formákból Őszibarack, eper és meggy lekvárt használtam, szerintem a meggyes volt a legjobb, de aki nem szereti a savanyút, választhatott a másikból








Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése