Leveles tészta hajtogatás nélkül:
A hozzávalókat összegyúrom, és beteszem éjszakára a hűtőbe.
Begyújtom a sütőt, lisztezett deszkán kb 5 mm-esre nyújtom a tésztát, megszórom 3 kk-nyi lenmaggal, majd tovább nyújtom 2-3 mm vékonyra. Derelyevágóval ujjnyi csíkokra vágom, vékonyan lisztezett sütőlapon 10-12 perc alatt világosbarnára sütöm.
0-0-0-0-0-0
Jobban rátapad a lenmag, a ha 2-3 mm vékonyra nyújtott tésztát tojás sárgájával bekenjük, és úgy szórjuk rá a lenmagot és sót is szórhatunk rá, de mi most Nagypapának készítettük születésnapjára, ő viszont nem eszik tojásos, tejes, cukros, élesztős, szójás, húsos stb-stb dolgokat, így lényegében csak ezt tudtam készíteni neki
Igazából teljesen hihetetlen számomra ez a tészta, egyszerűen nem értem, hogy lesz tényleg leveles, de eddig mindig az lett









Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése