40 dkg méz
10 dkg sötét cukorrépaszirup (reformboltból)
20 dkg margarin
4 tojás 20 dkg kandiscukor
5 dkg cukor 1 zacskó vaníliás cukor
80 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
1 mézeskalács fűszerkeverék
4 evőkanál rum
2 evőkanál porcukor
a tepsi kikenéséhez margarin, liszt
Elkészítése:
A mézet a cukorrépasziruppal és a margarinnal olvasszuk meg. A tojásokat, a szükség esetén a finomabbra tört kandiscukrot, a vaníliás cukrot, és a cukrot robotgéppel 8-10 perc alatt keverjük krémesre, majd a langyosra hűlt mézes masszát dolgozzuk bele. Végül a rummal váltogatva, apránként hozzáadjuk a sütőporral és fűszerkeverékkel elvegyített lisztet. Egy tepsit kenjünk ki margarinnal, majd hintsünk meg liszttel és csak azután simítsuk bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 175 fokon 30-35 percig sütjük, és rácson kihűtjük. Végül kockákra vágjuk, sablon segítségével porcukorból mintát szitálunk.
Elkészítési idő kb. 1 óra

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése