15 dkg margarin
30 dkg liszt
15 dkg cukor
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 db reszelt citrom héja
8 dkg mandula
A liszt közepén kialakított mélyedésbe öntsük bele az egész tojást. A lisztre rakjunk egy kis kockákra vágott margarint, rászórjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.

A megtisztított mandulát felezzük el, ezzel díszíthetjük a csillagokat.
A tésztát egy belisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki és csillag alakú formákkal vágjuk ki. A fél mandulákat a tésztába nyomjuk bele. Margarinnal kikent sütőlapon előmelegített sütőben süssük meg aranybarnára.
Villanysütő: 225°C, 5. fokozat
Gáztűzhely 4. fokozat
Sütési idő kb. 10 perc

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése