Kedves Olvasó! Sok Szeretettel
udvozollek_az_oldalamon_felirat.gif



Az ételeink receptjei olyanok, mint egyetlen érzékszerv. Minden hatásra reagálnak, amit alkotó szellemeink keltenek életre.. Hogy ízletes lesz-e vagy sem,az attól függ, hogy,szívünk - lelkünk - e a fűszereink. (Tünde Scharlotte Takács)



Szia Kedves látogató!

Nem szeretnél végre szemtelenül sokat keresni? Találtam egy weboldalt, ami nagyon úgy néz ki, hogy az év legnagyobb internetes őrületét indítja el, és szerintem ebből nem lenne érdemes kimaradnod!

Már csak azért sem, mert ingyenes!!!

És ha végre szeretnéd gatyába rázni a családi költségvetést, akkor bizony itt az idő, hogy cselekedj...


Itt a weboldal linkje, mert ezt látnod kell:




http://kmdholding.com/huittxq




Tudományosan igazolt Internetes pénzkeresési módszerek titkait most felfedtük és közzétettük!



Várom magán személyek,egyesületek,közösségek,csoportok,gyülekezetek,munkahelyek,iskolák,óvodák egyéb közintézmények és intézmények rendelését is.Egy db-tól korlátlan számú mennyiségi kiszállítással.Ha érdeklődni szeretnél:megla72@gmail.com

Scharlotte online Dívatárú

Scharlotte online Dívatárú
Sok szeretettel várlak a Scharlotte online Dívatárú üzletemben a következő linken:

Link














Áruválasztékunkban FISKARS háztartási eszközök (kések, konyhai eszközök, ollók, manikűr eszközök, lábtörlők), kerti szerszámok (metszőollók, ágvágók, ásók, villák, fűrészek, fejszék, sövényvágók, fűnyíró ollók, ültető szerszámok, teleszkópos eszközök, hólapátok), GERBER szabadidős termékek (túlélő és egyéb kések, tőrök, kombinált szerszámok), valamint SILVA szabadidős eszközök (fejlámpák, lépésszámlálók, tájolók, túrabotok) találhatók.

FiskarsShop Animált










Hőtérkép Időjárás előrejelzés Széltérkép




2011. november 17., csütörtök

Brownie meets túró rudi torta

Brownie meets túró rudi torta - mi lehet ennél jobb?



Hozzávalók 18 cm-es tortaformához:
A brownie-hoz:
65 g étcsoki (nálam minimum 60%-os)
65 g vaj
85 g cukor
1 tojás
35 g liszt

A többi részhez:
25 dkg túró
1 dl tejszín
2,5 dkg cukor
fél citrom reszelt héja
2 gr zselatin

25 dkg túró
1 dl tejszín
2,5 dkg cukor
fél citrom reszelt héja
2 gr zselatin
14 dkg étcsoki ((nálam minimum 60%-os))
Elkészítjük a brownie-alapot:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A csokit megolvasztjuk és félretesszük. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és végül a lisztet, és jól kikeverjük, végül hozzáadjuk a csokit és ha simára kevertük, 18 cm átmérőjű tortaformába öntjük. 20-25 percig sütjük, majd megvárjuk, míg teljesen kihűl.

Ha kihűlt a brownie, visszatesszük a formába és elkészítjük a túrós rétegeket.

(AZ EGYSZERŰBB és GYORSABB VERZIÓT lentebb találod)

Az első réteghez a tejszínt a zselatinnal együtt felmelegítjük, kicsi lángon, kevergetve, éppen csak addig, amíg a zselatin feloldódik (de ne forraljuk hosszasan, mert akkor bukjuk a zselírozást). Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a citromhéjat, cukrot és végül a túrót és jól elkeverjük. Ha nem elég édes, nem elég citromos, akkor még korrigáljuk, ha ízre jó, akkor ráöntjük a brownie alapra és hűtőbe tesszük.

Kb. két óra elteltével megolvasztunk 7 dkg étcsokit egy picike olajjal, ha szépen megolvadt, akkor gyorsan kivesszük a hűtőből a tortát, ráöntjük a csokit - szinte azonnal meg is dermed - de azért még visszatesszük a hűtőbe. Elkezdjük készíteni a második réteget, ugyanúgy, ahogy az elsőt csináltuk. (Tejszín+zselatin felmelegítés+cukor+citrom+túró) Ha kész, ráöntjük a már meglévő rétegekre és nyomjuk vissza a hűtőbe.

Újabb 2-3 óra elteltével megolvasztunk kb. 10 dkg étcsokit, és ha megolvadt, akkor ezt ráöntjük a torta tetejére, megvárjuk, míg megdermed - ha kell, visszatesszük még a hűtőbe kicsit - de egyébként készen vagyunk, tálalhatjuk a tortát.

Egyszerűbb, gyorsabb verzió a túrós részhez:

50  dkg túró
2 dl tejszín
5 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag dr oetker zselatinfix

Ezt mind összekeverjük, a felét a brownie-ra terítjük, meglocsoljuk olvasztott étcsokival, hűtőbe tesszük 5-10 percre, aztán rákenjük a maradék túrót, annak a tetejét is meglocsoljuk olvasztott étcsokival és hűtőben dermesztjük kb 1 órát.

Tipp a csokibevonatra:
A fenti képen látható összefüggő csokiréteg a tetején szépnek szép, de nehezen vágható, ezért az utóbbi időben inkább úgy szoktam csinálni, hogy nem kenem szét a csokit, hanem kiskanállal csorgatom az étcsokit rá és össze-vissza cikázok felette, így lesz is rajta sok csoki, de vágható is marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése