Meggyes sütemény
Hozzávalók
elkészítés:80 perc
nehézség:normál
sütési hőfok:175 ℃
sütési idő:25 perc
- Az öntethez 2 csomag Dr. Oetker Tortazselé
0,5 liter meggykompót lé
- A töltelékhez 25 dkg kimagozott meggy
2 pohár tejföl
3 evőkanál kristálycukor
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
- A tésztához 1 db tojás
egy csipetnyi Dr. Oetker Sütőpor
20 dkg finomliszt
8 dkg porcukor
10 dkg Rama
Elkészítés
A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a Ramát. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk, és kikent sütőlapra tesszük. Külön megfőzzük a vaníliapudingot. A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt, és ráöntjük a tésztára. Végül a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175 °C fokon. A meggyléből és a tortazseléből megfőzzük az öntetet. Leöntjük vele a még forró süteményt, lehűtjük és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése