Brownie (amerikai, duplán csokis kockák)
Hozzávalók
elkészítés:45 perc
nehézség:könnyű
sütési hőfok:200 ℃
sütési idő:20 perc
- 1 bögre (2 dl) víz
4 evőkanál keserű kakaópor
2 bögre finomliszt (kb. 25 dkg)
1 bögre kristálycukor (kb. 20 dkg)
1 evőkanál szódabikarbóna
1 dl natúr joghurt
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
2 tojás
22 dkg Rama
- A tetejére jó maréknyi durvára vágott mogyoró vagy dió
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
12 dkg porcukor
6 evőkanál natúr joghurt
4 evőkanál keserű kakaópor
12 dkg Rama
- A tepsi kikenéséhez 2-3 dkg Rama
Elkészítés
A vizet egy kisebb lábasba öntjük, a Ramát és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, majd a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor. Egy kb. 30x25 cm-es tepsit Ramával kikenünk, a tésztát beleöntjük, és nedves késsel elsimítjuk. Ezt a munkát szívesen megcsinálják a gyerekek is! Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 20 percig sütjük. A tészta tetejére valókat a mogyoró kivételével megmelegítjük. Amikor a cukor felolvad benne, akkor keverjük bele a mogyorót is. Ezt a masszát egyenletesen a kisült, még meleg tészta tetejére kenjük, és csak akkor szeleteljük fel, amikor ez a bevonat megszilárdul rajta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése