Kedves Olvasó! Sok Szeretettel
udvozollek_az_oldalamon_felirat.gif



Az ételeink receptjei olyanok, mint egyetlen érzékszerv. Minden hatásra reagálnak, amit alkotó szellemeink keltenek életre.. Hogy ízletes lesz-e vagy sem,az attól függ, hogy,szívünk - lelkünk - e a fűszereink. (Tünde Scharlotte Takács)



Szia Kedves látogató!

Nem szeretnél végre szemtelenül sokat keresni? Találtam egy weboldalt, ami nagyon úgy néz ki, hogy az év legnagyobb internetes őrületét indítja el, és szerintem ebből nem lenne érdemes kimaradnod!

Már csak azért sem, mert ingyenes!!!

És ha végre szeretnéd gatyába rázni a családi költségvetést, akkor bizony itt az idő, hogy cselekedj...


Itt a weboldal linkje, mert ezt látnod kell:




http://kmdholding.com/huittxq




Tudományosan igazolt Internetes pénzkeresési módszerek titkait most felfedtük és közzétettük!



Várom magán személyek,egyesületek,közösségek,csoportok,gyülekezetek,munkahelyek,iskolák,óvodák egyéb közintézmények és intézmények rendelését is.Egy db-tól korlátlan számú mennyiségi kiszállítással.Ha érdeklődni szeretnél:megla72@gmail.com

Scharlotte online Dívatárú

Scharlotte online Dívatárú
Sok szeretettel várlak a Scharlotte online Dívatárú üzletemben a következő linken:

Link














Áruválasztékunkban FISKARS háztartási eszközök (kések, konyhai eszközök, ollók, manikűr eszközök, lábtörlők), kerti szerszámok (metszőollók, ágvágók, ásók, villák, fűrészek, fejszék, sövényvágók, fűnyíró ollók, ültető szerszámok, teleszkópos eszközök, hólapátok), GERBER szabadidős termékek (túlélő és egyéb kések, tőrök, kombinált szerszámok), valamint SILVA szabadidős eszközök (fejlámpák, lépésszámlálók, tájolók, túrabotok) találhatók.

FiskarsShop Animált










Hőtérkép Időjárás előrejelzés Széltérkép




2011. december 6., kedd

Szalagos fánk

Hozzávalók:
  • 80 dkg liszt
  • 4,5 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 8 tojás sárgája
  • 1 csipet só
  • 10 dkg olvasztott margarin
  • sütéshez olaj
Elkészítés:
Meglangyosítottam a tejet, 1 dl-be belemorzsoltam az élesztőt, tettem hozzá 1 kk lisztet és 1 kk cukrot és összekevertem, majd hagytam, h felfusson. Én kihasználom a konyhai gépeket, ezért minden hozzávalót a kenyérsütő gépbe tettem, mire mindent kimértem, a tojásokat szétválasztottam, addigra az élesztő is jó lett, azt is betettem a gépbe, és a dagasztófunkcióval jól összedolgoztattam a tésztát. Persze kézzel is lehet dagasztani!
Mikor végzett a gép, akkor alaposan kilisztezett deszkára tettem a tésztát, letakartam tiszta konyharuhával, és kb fél óra alatt a duplájára kelt, ekkor, h könnyebb legyen dolgozni vele, elfeleztem a tésztát, az egyik darabot néhány gyors mozdulattal átgyúrtam, majd fél cm vastagra nyújtottam és 8 cm átmérőjű köröket szaggattam belőle, aztán a többi tésztával is ugyanezt tettem. Addigra az elsőnek szaggatott fánktészta már kicsit megnőtt, lehet is sütni!
Serpenyőben olajat forrósítottam, de nem kell túlhevíteni, csak annyira, h ha beletesszük a tésztát, akkor gyöngyözzön a széle. Nekem 3 fánk fér egyszerre a serpenyőbe, alaposan leráztam a lisztet a tésztadarabokról, és a hüvelykujjammal mélyedést csináltam a tésztakorong közepébe, mielőtt a jó meleg olajba tettem. Aztán gyorsan fedőt tettem a serpenyőre, így sütöttem az egyik oldalát alig 1 percig, ennyi idő alatt szép világosbarna lesz és jól felemelkedik. Ekkor megfordítjuk és már fedő nélkül sütjük, tényleg 1 perc elég :) A teteje-alja gyönyörű világosbarna lesz, a széle fehér-szalagos marad, a belseje pedig csupa lyuk és levegő :)
Porcukorral és lekvárral ettük.
0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0
Az unalmas, hosszú januári-februári napokat vidámmá tehetjük finom fánkokkal is! Jól kitalálták annak idején, hogy ilyenkor legyen a farsang, és ilyenkor fánkot (is) együnk ;)
Nagyon jól sikerült, finom lett, rengeteget ettünk belőle, ez egy kiadós adag, az egész családnak elég, sőt, uzsonnára is maradt :) Tényleg nem nehéz, semmi boszorkányság nincs benne, és mindenki “csodálni fogja” a világos szalagokat a szélén, mert a szájhagyomány úgy tartja, h szinte lehetetlen megcsinálni :) Bevallom, én is ezt hittem, de már többször is megcsináltam ezt a receptet és mindig tökéletes lett! Amire tényleg vigyázni kell, h ne égjen oda, más nem rontható el!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése