
Hozzávalók:
30 dkg liszt (lehet fele sima-, fele rétesliszt)
2 dl natúr joghurt
10 dkg cukor (vagy 25 g gyümölcscukor)
3 tojás
1 csomag sütőpor
reszelt citromhéj
10 dkg lágy margarin
gyümölcs (pl. sárgabarack, szilva, ringló)
Szórjuk a lisztbe a sütőport, és jól keverjük el vele. A tészta hozzávalóit dolgozzuk össze habverővel. Öntsük a masszát egy olajjal kikent és lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt), közepes méretű tepsibe (pl. 22*32 cm). A tetejére szorosan egymás mellé rakjunk elfelezett – a kimagozott résszel a tészta felé néző – gyümölcsöket. Hintsük meg fahéjjal, de még jobb, ha a felezett gyümölcsöket még azelőtt megszórjuk fahéjjal, hogy a tésztára tennénk. A pitét forró sütőbe tesszük, közepes hőmérsékleten sütjük, míg szép pirosra nem sül.








Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése