Íme 2 szuperkönnyű nyári édesség!

Hogy miért készítettem egyszerre kettőt? Mert az egyiket elvittük egy összejövetelre, a másikat befaltuk mi
Hozzávalók:
2 gyümölcstorta alaphoz:
- 5 tojás
- 5 ek cukor
- 3 ek olaj
- 6 ek liszt
- fél csomag sütőpor
Tetejére:
- 1 zacskó főzős tejszínízű pudingpor

- fél liter tej
- 4 ek cukor
- 1 kis tál eper, szeder, néhány szelet sárgadinnye (bármi)
- 1 zacskó tortazselé

Készítés: Kimegyek a kert végébe és szedek epret és szedret

Egyéb opció: a piacon, közértben is megszerezhető

A gyümölcsöket megmosom, szűrőben lecsöpögtetem és hagyom száradni. 1 gyümölcstorta-formát és 1 csillag-formát kimargarinozok (persze lehet bármi más is-karika, szögletes, szív, stb) begyújtom a sütőt, h jó forró legyen, majd a tojásokat szétválasztom a fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját a cukorral kikeverem, hozzáadom az olajat, kicsit összekeverem, aztán jöhet a liszt a sütőporral, végül kézi habverővel a tojásfehérjehabot is beleforgatom. A massza 1/3-át a gyümölcstorta formába, a másik részét a csillagformába öntöm (mert különböző mélységűek

, de ha egyforma a két forma, akkor persze fele-fele tészta) Beteszem a forró sütőbe, a lapos piskóta 12, a másik 20 perc alatt megsül.
Addig a pudingot a használati utasításnak megfelelően elkészítettem, amíg hűl néha megkevergettem. Ha a piskóta elkészül, rácsra téve hűlni hagyom, amikor meghűl, ráteszem a langyos pudingot, a csillag-formát 2 részre vágom, közepére-tetejére-oldalára is teszek pudingot, majd a gyümölcsöket tetszetősen, vagy ahogy sikerül, elrendezem a tortákon és be a hűtőbe. Kb fél óra múlva a gyümölcstorta-formájút leöntöttem tortazselével, h “profibbnak” hasson, mert ezt vittük ajándékba

A tortazselét a leírásnak megfelelően megfőztem, majd állandó kevergetéssel engedtem hűlni egy kicsit, majd a torta közepéről indulva csigavonalban ráöntöttem a tetejére, és ha szerencsénk van, kifogástalanul elterül, ha nem, akkor kiskanállal a kimaradt részekre még csurgatok. Közben, ha túlságosan besűrűsödik a zselé, akkor néhány mp-re visszateszem a lángra, újra felolvad

Ha kész, mehet vissza a hűtőbe és fél óra múlva vihető, vagy ehető!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése