Elkészítési idő (kb. 45 perc) (fogyasztható: másnap)
Hozzávalók (kb. 30 darabhoz)
- 2 tojás
- 2 csapott ek. kakaópor
- 8 dkg kristálycukor
- 15 dkg vaj
- 23 dkg finomliszt
- 2 dkg étkezési keményítő
- 1 púpozott ek. sütőpor
Előkészítés:
A tojásokat simára keverjük. A kakaót átszitáljuk. A lisztet, a keményítőt és a sütőport elkeverjük.
Elkészítés:
A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd a tojásokat apránként beledolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és rugalmas, lágy tésztává gyúrjuk. A tésztát két cipóra osztjuk, és folpackba csomagolva fél órára betesszük a hűtőszekrénybe.
A kakaót az egyik tésztacipóba dolgozzuk.
A sárga tésztacipót kissé meglisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, és a tetejét hideg vízzel megkenjük. A barna tésztából hasonló lapot nyújtunk, és a sárga lapra fektetjük. A hosszabbik oldalától kezdve a dupla tésztát összegöngyöljük, és meglisztezett folpackba csomagolva legalább egy órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tésztahengert kicsomagoljuk és éles késsel fél cm széles szeletekre vágjuk. A kis csigákat a tepsire fektetjük, és 8-10 percig sütjük (akkor jó, ha a széle kissé pirulni kezd.)
Ha kész, a sütőpapír segítségével a tepsiről leemeljük, 3 percig pihentetjük, majd széles pengéjű késsel a papírról lefejtjük. Rácsra vagy deszkára rakva hagyjuk teljesen kihűlni.










Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése