Vanília fagyi
- 3 dl tej
- 1,5 dl tejszín
- 4 tojássárgája
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tejet,tejszínt,cukrot felforraljuk.Tojássárgát,vaníliás cukrot kikeverjük és a forrásban lévő tejhez adjuk. Jól elkeverjük,és lehűtjük.Egy lehűtött tálba öntve fagyasztóba tesszük.Mikor szélein kezd fagyni,átöntjük egy keverőtálba és fehéredésig verjük robotgéppel.Akkor jó ha krémes habmasszát kapunk.Formába öntve lefagyasztjuk.
Ennek egy olcsób és gyorsabb változata.
3dl tej, 2 tojás 2evk. cukor 1 vanilliáscukor, 2 csomag habpor(tejszinhab pótló por)
Elkészítés:a tojásokata ukrokkal habosra keverjük majd beletesszük a habport és a tejet ezzel 10 percig keverjük magas fokozaton habverővel. Fontos betartani a 10 percet mert így éri el a max. térfogatot. fagyasztóban lefagyasszuk
Ezt a fagyit izlés szerint lehet ízesíteni, én szoktam mandukaomával, vagy citrom levével és egy kis héját is reszelek bele , sok ízesítési lehetőség van. A gyerekeim szeretik a cappuccinósat is, ezt úgy csinálom hogy kevés tejben sok port feloldok, persze akkor kevesebbet rakok a tejből az alapba és mikor kész belekeverem a feloldott port.
vanilia fagyi
fél l tej 2 tojás 10dkg cukor fél rúd vanilia szükséges.
A tejet forraljuk fel a vaníliával és a cukor felével.
A tojásokat a maradék cukorral elkeverjük,és állandó kevergetés mellett
hozzákavarjuk a tűzről levett de forró tejhez.Sűrűre főzzük lassan.
A kész krémet átszűrjük.Ezt az anyukám így készítette,most botmixerrel is
jó eldolgozni.Ha kihűlt mehet a fagyasztóba.Ha kávéfagyit szeretnénk, akkor a tej mennyiségéből elvesszük a kávé adagot és kávéval készítjük el
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése