Szaloncukrok, fondantreceptek








Szalon citromcukorkák1 adag fondant-tömeg, egy egész citrom héja, darabka kockacukor.A citromhéjról annak sárgáját egy darab cukorral ledörzsöljük, a megsárgult cukrot késsel levakarjuk és kis langyos vizben feloldjuk. Ezután ezen citromszagot fondant-tömeggel összekeverjük, míg meg nem melegedett, azután még hidegen is kavarjuk. Ha a tömeg keményedni kezd, kis papirokba töltjük, kézzel lelapítjuk és ha egészen kihűlt, kis darabokra metszük, melyeket szines papirba göngyölitünk. Fondant-tömeg28 deka cukrot 1 deci vízzel a golyópróbáig megfőzünk és kőlapra öntjük. Ha a cukor kissé kihűlt, főzőkanállal még jól összekavarjuk, azután addig simítjuk, míg meg nem keményedett; nagy lábassal befedjük és egynéhány percig magára hagyjuk, ezután kézzel még jól átdolgozzuk.Ez a fondant-tömeg lesz az alapja a különféle szaloncukroknak, ami gyerekkorunkat idézi. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése