Igazi olasz vanília fagyi
Hozzávalók:
- 8 ek. porcukor
- 3 tejszínhabpótló por
- 4,5 dl hideg tej
- 6 tojás
- 3 cs. vaniliás cukor
- 3 kis dobozos 20%-os tejföl
A tojásfehérjéből kemény habot verünk és félretesszük. A habport felverjük a tejjel, vaníliával majd hozzáadjuk a tojás sárgákat, a porcukrot és a tejfölt. Végül a tojáshabbal óvatosan összekeverjük és fagyasztható tálba öntjük. Kb.3 liter van belőle, én két edényben teszem a fagyóba és többször megkeverem fagyás közben. Aki szereti, az gyümölcsöt is rakhat bele pl. mazsola vagy gyümölcsvelő, de a kész masszába lehet csorgatni olvasztott étcsokoládét körkörösen:) nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése